pixelfacebook
img_noticia

Catifes florals

26 Maig, 2016

Aquest cap de setmana celebrem per 32è any consecutiu el Corpus a l’Ametlla de Mar. Un dia especial que commemorem amb la tradició de les llargues catifes de flors pels nostres carrers que s’han preparat per a aquesta festivitat.

D’aquesta manera estarà adornat tot el poble amb tot tipus d’elements florals (plantes, arena de platja, marro de cafè) acord a l’època de l’any en què ens trobem i amb unes olors perfumades excepcionals.

Després de diverses setmanes recollint flors, diferents agrupacions de veïns s’encarreguen d’elaborar aquestes catifes espectaculars. La tradició començarà aquest diumenge 29 de Maig cap a les 7 de la tarda on ja estarà tot preparat i tots els nens de la Primera Comunió a punt. Els veïns treballen tota la nit perquè tot estigui perfecte aquest dia tan assenyalat.

Coneixes els orígens de les catifes de flors? Antigament s’elaboraven amb pètals de flors, flors senceres o herba, però actualment s’introdueixen tot tipus materials; llavors, serradura, càpsules de cafè, i més materials recuperats. Els seus orígens són molt antics, ja que ja ho utilitzaven els nostres avantpassats en les llars romanes durant la primavera i també, a moltes altres cultures.

Any rere any, són molts els turistes que assisteixen a aquesta gran festivitat a les nostres terres. Vine al Nostre Càntir a gaudir d’aquesta excepcional experiència primaveral en un entorn rural.

 

 

© 2018 Desenvolupament web per EBS Internet | Disseny gràfic per Up2you